Liderul de la Hong Kong, Carrie Lam, a îndurat critici dure în timpul întâlnirii dintre autoritățile locale și cetățeni, care a dezvăluit furia oamenilor, acumulată în lunile de proteste, scrie The Guardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

Lam a trecut prin două ore de interogatoriu, în cadrul sesiunii de dialog de joi seară, prima dată până acum când administrația sa pro-Beijing a acceptat să comunice direct cu criticii săi.

În timpul acestei sesiuni Lam a negat acuzațiile potrivit cărora aceste întâlniri ar reprezenta un exercițiu de relații cu publicul, spunând că se află acolo pentru a asculta și recunoscând că încrederea sa în propriul guvern a scăzut considerabil.

"Cea mai mare responsabilitate o port eu, nu mă voi eschiva", a declarat Lam.

Peste 20.000 de oameni s-au înscris pentru a participa la întâlnirea de joi, iar 150 au fost aleși printr-un sistem de loterie. Întrebările au fost alese aleatoriu, iar în comparație cu atmosfera violentă de pe străzile orașului din această vară, atmosfera de joi a rămas cordială în interioriul stadionului în care a avut loc evenimentul. Cu toate acestea, în afara clădirii, mulțimile au continuat să scandeze.

Cei mai mulți dintre cei prezenți au solicitat o investigație independentă pentru acuzațiile de brutalitate aduse poliției.

"Nimeni nu mai are încredere în poliție", a spus o femeie din audiență.

Dintre cei 30 de oameni care au vorbit, 24 au criticat deschis guvernul, 2 au făcut comentarii neutre și 4 și-au exprimat simpatia față de administrația lui Lam.