Liderul spiritual iranian, ayatolahul Ali Khamenei, a declarat că promisiunile pe care Europa le-a făcut Iranului sunt lipsite de importanţă şi a afirmat "Nu aveţi încredere în cei care arată făţiş că sunt duşmani".

Ali KhameneiFoto: Khamenei.ir

Ayatolahul Ali Khamenei s-a întâlnit cu membri ai Consiliului Experţilor, ocazie cu care a spus că porţile Iranului sunt deschise tuturor ţărilor, cu excepţia SUA şi a Israelului sionist. "Iranul nu trebuie să aibă încredere în nimeni care duşmăneşte Republica Islamică. Alături de SUA, mai multe state europene au adoptat o atitudine făţiş duşmănoasă la adresa Iranului", potrivit Hurriyet, citat de Rador.

Ayatolahul Ali Khamenei a mai afirmat că nu există nicio diferenţă între atitudinea duşmănoasă a SUA şi cea afişată de unele state europene faţă de Iran: "Europenii se pretind mediatori şi folosesc fraze lungi când vorbesc. Dar toate acestea sunt goale şi lipsite de valoare".

Evaluând atitudinea şi angajamentele Europei faţă de Iran, Khamenei a spus că Europa se conformează sancţiunilor SUA. "Nu cred că Europa poate face ceva în privinţa sancţiunilor. De aceea, nu trebuie să mai avem nicio speranţă dinspre Europa".

Khamenei a amintit că Europa nu a îndeplinit cele 11 angajamente asumate faţă de Iran şi a subliniat că acesta este un motiv bun pentru a nu avea încredere în Europa. "Pot exista unele discuţii şi acorduri. Însă în niciun caz nu trebuie să ne încredem în ele", a arătat liderul spiritual iranian, ayatolahul Ali Khamenei.