Prințul moștenitor saudit, Mohammed bin Salman, își asumă responsabilitatea crimei împotriva jurnalistului disident Jamal Khashoggi, prin prisma faptului că se afla sub observația lui, conform declarațiilor acestuia pentru PBS, scrie Mediafax citând Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Mohammed bin Salman, conducătorul de facto al Arabiei Saudite, a declarat, în cadrul documentarului realizat de PBS (The Public Broadcasting Service), că este responsabil de omorârea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, din cadrul Consulatului saudit din Istanbul, dat fiind faptul că se afla sub monitorizarea sa.

„S-a întâmplat sub monitorizarea mea. Preiau toată responsabilitatea, pentru că s-a întâmplat sub observația mea”, a declarat Mohammed bin Salman în cadrul documentarului ce îi poartă numele - „Prințul moștenitor al Arabiei Saudite”, care va fi lansat pe 1 octombrie, la un an de la decesul jurnalistului saudit.

La întrebarea legată de motivul lipsei de informare a prințului saudit asupra faptelor agenților operativi, acesta a oferit următoarea explicație: „Avem 20 de milioane de oameni. Avem trei milioane de angajați ai statului”, absolvindu-se de o formă directă de vină.

Este pentru prima dată când prințul moștenitor confirmă existența unei conexiuni între el și crima împotriva lui Jamal Khashoggi, după ce, până în prezent, a negat orice implicare personală în decesul acestuia, punând totul pe seama agenților operativi lipsiți de control, în pofida acuzațiilor venind din partea occidentalilor ce insinuau faptul că oficialul saudit ar fi ordonat crima.