Un submarin artizanal care transporta peste 5 tone de cocaină a fost interceptat în Oceanul Pacific, în largul coastelor sud-americane, a anunţat Garda de coastă americană, scrie Agerpres, citând AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Aparatul, un semi-submersibil autopropulsat, cu o lungime de 12 metri, a fost detectat de un avion de supraveghere maritimă şi apoi interceptat în apele internaţionale, la 1 septembrie, cu ajutorul marinei columbiene, precizează Garda de coastă americană într-un comunicat de presă.

La bordul submarinului au fost găsite în jur de 5,4 tone de cocaină, cu o valoare de peste 165 milioane de dolari pe piaţa neagră. În cursul operaţiunii au fost arestaţi patru traficanţi de droguri.

După avioane şi ambarcaţiuni rapide, cartelurile sud-americane, mai ales columbiene, utilizează submarine, mai mult sau mai puţin sofisticate, pentru a transporta droguri spre Mexic, apoi spre SUA. În iulie, paza de coastă americană a anunţat confiscarea a 13 tone de cocaină în cursul mai multor operaţiuni în largul Americii Latine.