Premierul britanic Boris Johnson a declarat că nu va cere Uniunii Europene o amânare a procedurii Brexit, deși Parlamentul de la Londra a adoptat recent o lege ce îl obligă pe șeful Guvernului să solicite o amânare pentru a evita producerea unui Brexit fără acord, scrie Mediafax, citând Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

La începutul lunii septembrie, partidele de opoziție, susținute de un grup de rebeli din formațiunea condusă de Boris Johnson, au reușit să adopte în Parlament o lege care obligă Guvernul de la Londra să ceară o amânare a procedurii Brexit, în cazul în care până pe data de 19 octombrie nu este aprobat un acord, ori dacă nu obține acceptul Parlamentului pentru ieşirea fără acord din Blocul comunitar.

Boris Johnson a fost întrebat, miercuri, în cursul unei ședințe furtunoase în Parlamentul de la Londra, dacă va cere o amânare a procedurii Brexit, la care liderul britanic a răspuns că "nu".

Anterior, Boris Johnson a afirmat că Guvernul va respecta legea, susținând însă că Marea Britanie va părăsi UE pe 31 octombrie.​