Președintele Statelor Unite, Donald Trump, și premierul Japoniei, Shinzo Abe, au anunțat miercuri că au ajuns la o înțelegere privind „prima etapă a unui nou acord comercial” între cele două țări, informează Mediafax citand Al Jazeera.

Shinzo Abe si Donald TrumpFoto: kantei.go.jp

Donald Trump și Shinzo Abe au avut o întâlnire în cadrul căreia au discutat despre acest subiect în cadrul sesiunii anuale a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite.

În cadrul unor declarații anterioare semnării înțelegerii, Trump a declarat că Japonia urmează să își deschidă piața pentru produse agricole americane în valoare de aproximativ șapte miliarde de dolari, iar tarifele vamale impuse de Tokyo „vor scădea semnificativ sau vor fi eliminate total pentru carnea de vită, de porc, grâu, brânză, porumb, vin și multe alte produse americane”.

La rândul său, Shinzo Abe a declarat că Acordul este un câștig pentru ambele țări și aduce „beneficii pentru toată lumea din Japonia și din Statele Unite, mai ales pentru consumatori, producători și angajați”.