Președintele Franței, Emmanuel Macron, a declarat miercuri că țara sa „nu poate găzdui pe toată lumea”, în contextul noii abordări a Administrației sale referitoare la imigrație, informează Mediafax citând Al Jazeera.

Emmanuel MacronFoto: Wikipedia

Săptămâna trecută Macron a anunțat o înăsprire a politicilor privind imigrația, acesta explicând că Guvernul trebuie să prevină ca alegătorii să opteze pentru formațiunile de extremă dreapta.

„Franța nu poate găzdui pe toată lumea dacă vrea să găzduiască oamenii în condiții bune”, a declarat Macron pentru Europe 1. Președintele francez se află zilele acestea la New York, unde participă la sesiunea anuală a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite.

El a spus că Franța a înregistrat o creștere a numărului de solicitanți de azil după alegerile prezidențiale din 2017 și a adăugat că este nevoie de o cooperare mai strânsă la nivel european în privința imigrației.

„Nu există suficientă cooperare în Europa și este necesar să analizăm acest fenomen al imigrației și să luăm decizii”, a spus el.

Declarațiile lui Macron vin în condițiile în care Parlamentul de la Paris urmează să organizeze săptămâna viitoare o dezbatere cu privire la politica privind imigrația.

Macron, al cărui prim mandat se încheie în 2022, este conștient de faptul că Marine Le Pen, principala sa rivală, a construit popularitatea partidului său, Adunarea Naţională, pe o retorică anti-imigrație.

Președintele francez a adăugat că Administrația sa va analiza pachetul de servicii medicale pe care statul îl acordă refugiaților, însă a subliniat că propunerile de eliminare completă a acestuia sunt „ridicole”.

„Ar fi o greșeală să spunem că problema migrației este o chestiune tabu sau ceva despre care ar trebui vorbit doar atunci când se produc crize”, a mai spus liderul francez, care a subliniat că Franța a fost întotdeauna o țară care a primit imigranți.

Franța a înregistrat în 2018 122.743 de solicitări de azil, cu 22% mai multe decât în 2017.