Într-o eră în care transportul aerian din și spre China este într-o creștere nestăvilită, Beijingul avea mare nevoie de un al doilea aeroport care să poată prelua milioanele de oameni ce tranzitează capitala. Fiind unul dintre cele mai moderne aeroporturi de pe planetă, Daxing International Airport este estimat că va prelua anual 75 de miloane de pasageri până în 2025, scrie CNN.

HotNews.roFoto: Hotnews

Aeroporul Daxing din Beijing este rezultatul unui lung proces de proiectare și construcție. Au fost investite 11,5 miliarde de dolari iar construcția a început în 2014. Nu mai puțin de 40 de mii de oameni au lucrat la acest proiect grandios. Terminalul este construit pe o zonă de mărimea a 97 de terenuri de fotbal și are chiar roboți care le oferă oamenilor informații despre zborurile lor.

Poreclit "steaua de mare" datorită formei sale, aeroportul are printre obiective scurtarea zonelor în care pasagerii sunt nevoiți să meargă, unul dintre frecventele reclamații când este vorba despre aeroporturi atât de mari.

Designul este unul modern și inconfundabil, având un acoperiș făcut din geamuri ce permit pătrunderea soarelui în interior. Totul este la superlativ în acest aeroport, chiar și măsurile de securitate. Va fi folosită recunoașterea facială iar pasagerii vor fi în permanență supravegheați pe toată perioada șederii lor în aeroport.

Celălalt aeroport din capitala chineză nu mai reușea să facă față cererii uriașe, fiind al doilea cel mai aglomerat aeroport din lume, după cel din Atlanta, Statele Unite.

Planul ambițios pentru noul aeroport din Beijing dorește primirea a 100 de milioane de pasageri și 4 milioane de tone de mărfuri în fiecare an.

Totuși, una dintre piedici ar putea fi reprezentată de zona în care este construit noul aeroport. Este o zonă cu numeroase blocaje în trafic și nu puțini sunt cei de părere că noul aeroport uriaș va înrăutăți lucrurile pentru Beijing. Dar oficialii spun pista multidirecțională și așezarea aeroportului în sudul Beijingului, departe de zona de zbor interzisă, vor ajuta la eliminarea posibilelor întârzieri la Daxing International Airport.