Tribunalul din Paris a condamnat-o pe Sandra Muller la plata a 15.000 de euro pentru daune morale, potrivit deciziei tribunalului.
Petentul, Eric Brion, "primește decizia cu o anumită formă de ușurare, a repetat întotdeauna că nu a hărțuit-o niciodată pe Sandra Muller", a reacționat avocatul său, Nicolas Bénoit.
În 13 octombrie 2017, Sandra Muller publica pe Twitter următorul mesaj: "#balancetonporc !! povestește și tu, cu numele și detaliile unei hărțuiri sexuale la care ai fost supusă în munca ta. Vă aștept".
Mesaj urmat, patru ore mai târziu, de un al doilea tweet: "+Ai sânii mari. Ești genul meu de femeie. O să te fac să ai orgasm toată noaptea. + Eric Brion ex director Equidia #balancetonporc".
Aceste afirmații, redistribuite de peste 2.500 de ori, ar fi fost făcute într-o seară din 2012, în marja unui târg internațional unde cei doi participau.
Poveștile a mii de femei care au acuzat hărțuiri sexuale au fost publicate sub acest hashtag #balancetonporc, devenit rapid viral în Franța, echivalentul #MeToo lansat de actrița Alyssa Milano.
Brion, consultant și fost director general al televiziunii Equidia, a dat-o în judecată pe Sandra Muller pentru defăimare.
Nu trebuie in nici un caz minorata gravitatea unor asemenea comportamente, unele cu caracter penal, criminal.
Societatea are datoria sa le pedepseasca nu doar "exemplar", ci si disuasiv, disproportionat, pentru a intimida pe cat posibil eventuali agresori.
Dar ca si in cazul dnei Alyssa Milano (s-a dovedit ca ea insasi a agresat sexual si hartuit un adolescent), sunt si femei care au profitat de nefericirea altora pentru a se urca pe un piedestal de "victima" si a fi bagate in seama.
Iar o parte dintre cele mai vocale femei din miscarea "metoo" au facut tot felul de denunturi fanteziste, din pura razbunare sau din rautate pentru a distruge cariere si vieti de cuplu.
In USA s-a vazut si utilizarea "metoo" in politica, in Europa inca nu s-a ajuns la un asemenea nivel de antagonizare in societate intre barbati si femei din clasa politica.
Dar a nu se subestima tupeul si oportunismul acelor femei care vor sa-si faca fara efort un "loc la soare" profitand de un discurs culpabilizator contra barbatilor si valorizator in favoarea femeilor.
Orice pozitie intr-o cariera, publica sau nu, trebuie castigata si/sau acordata pe merit, pe calitati umane si profesionale, in nici un caz pe discriminare sexuala, pe "cote de gen" sau alte aberatii totalitariste impotriva "common sense".