Președintele Iranului Hassan Rouhani a declarat marți că va lua în considerare o întâlnire „la orice nivel” pentru a afla ce doreşte administrația Trump printr-un acord nuclear - dar nu înainte de ridicarea sancțiunilor împotriva țării sale, potrivit Mediafax care citează Associated Press.

HotNews.roFoto: Hotnews

Prezent la Adunarea Generală ONU, Hassan Rouhani a reiterat că nici măcar nu va lua în considerare o întâlnire cu președintele Donald Trump, atâta timp cât sancțiunile extrem de dure impuse începând din 2018 ca urmare a retragerii lui Trump din Acordul nuclear din 2015, vor fi în vigoare.

Rouhani a vorbit cu un grup mic de reporteri americani, cu puțin timp înainte ca Trump să ia cuvântul în Adunarea Generală a ONU, unde președintele american a explodat acuzând Iranul că este „însetat de sânge” și cu o agresivitate în creștere.

Rouhani a declarat că a discutat cu președintele francez, Emmanuel Macron, telefonic - și în persoană, luni, la New York, la marginea reuniunii ONU. Macron încearcă să intermedieze o întâlnire Trump-Rouhani.

Rouhani a respins orice progres diplomatic cu comentariile sale conform cărora Iranul nu va negocia atâta timp cât sancțiunile vor fi în vigoare.

Dar, el a adăugat: „Nimeni nu știe ce va face America mâine”.