Coreea de Nord și Statele Unite ar putea relua în termen de două-trei săptămâni discuțiile la nivel de lucru care vizează eliminarea programelor nucleare și de rachete din Nord, au informat marți mai mulţi parlamentari din Coreea de Sud, scrie Mediafax, citând Reuters.

Coreea de NordFoto: pixabay.com

Parlamentarii sud-coreeni au declarat că un al patrulea summit între liderul nord-coreean Kim Jong Un și președintele SUA Donald Trump ar putea fi posibil în acest an, dacă negocierile progresează, dar nu au furnizat dovezi clare. De asemenea, Kim ar putea vizita China pentru un al cincilea summit cu președintele Xi Jinping, înainte de a organiza orice summit cu Trump, potrivit unei comunicări a Serviciului Național de Informații.

Coreea de Nord a salutat, vineri, abordarea lui Donald Trump, care a pledat pentru o "nouă metodă" în negocierile cu Phenianul pe tema programului nuclear.

"Aş vrea să salut decizia politică înţeleaptă a preşedintelui Donald Trump de a aborda relaţiile SUA-Coreea de Nord într-un mod mai practic, după ce persoana care crea probleme şi privea totul în mod anacronic a dispărut din Administraţia SUA", a declarat diplomatul nord-coreean Kim Myong Gil, referindu-se la John Bolton, fostul consilier prezidenţial american pentru Siguranţă Naţională.