Un tribunal din Germania a hotărât că mahmureala este o "afecțiune", la câteva zile după festivalul anual Oktoberfest, din Munich, scrie The Guardian.

BereFoto: Hotnews

Cazul a fost preluat de judecătorii din Frankfurt, când reclamanții au acuzat o firmă care oferea suplimente anti-mahmureală, susținând că se bazau, în mod ilegal, pe afirmații nefondate referitoare la sănătate.

"Prin afecțiune, trebuie să înțelegem chiar și o întrerupere minoră și temporară a stării sau activității normale a corpului, inclusiv oboseala, starea de greață și durerile de cap, despre care compania susține că pot fi ameliorate cu produsele sale", a transmis luni tribunalul.

De fapt, medicii utilizează de mult cuvântul veisalgie pentru a descrie simptomele prin care indivizii trec după consumul de alcool, au adăugat judecătorii.

În februarie, cercetătorii din Germania și Marea Britanie au arătat că ordinea în care sunt consumate băuturile nu au un impact asupra intensității mahmurelii de după. Aceștia au strâns 90 de voluntari, care au consumat bere și vin în ordine diferită. Unul din zece au declarat stări de vomă.

Însă rezultatele, publicate în American Journal of Clinical Nutrition, au dezvăluit că ordinea în care băuturile sunt consumate nu poate fi legată de intensitatea simptomelor de după.