Arhiepiscopia Cracoviei, condusă de un prelat conservator, a concediat trei femei angajate la biroul său de presă, reproșându-le că sunt celibatare, stârnind un val de critici dar și un control al Inspecției muncii, scrie AFP.

CracoviaFoto: Hotnews

Într-un comunicat publicat în week-end, arhidieceza Cracoviei, în sudul Poloniei, a motivat concedierea coordonatoarei biroului de presă și a două colaboratoare apropiate ale acesteia prin faptul că "sunt celibatare".

"Alte persoane care, în viața lor privată, sunt mame și formează cu soții lor familii catolice" își vor putea continua munca, potrivit acestui text.

"M-au concediat, pe mine și pe Kasia Katarzynska, pentru că nu suntem căsătorite și pentru că - printr-o alegere deliberată, rămânând catolice practicante - creștem copii adoptivi și oferim găzduire altor copii. Monika Jaracz a fost concediată doar pentru că nu este căsătorită", a scris pe Facebook fosta coordonatoare, Joanna Adamik.

Arhiepiscopul Cracoviei Marek Jedraszewski și-a atras recent o serie de critici după ce a calificat mișcarea LGBT drept "ciuma curcubeu" care a înlocuit "ciuma roșie" comunistă.

Cu trei săptămâni înainte de alegerile legislative din 13 octombrie, "amenințarea" LGBT se numără printre principalele subiecte de atac ale conservatorilor naționaliști la putere, mari favoriți ai scrutinului, susținuți adeseori de numeroși preoți.