Președintele moldovean Igor Dodon îl așteaptă pe Vladimir Putin în Republica Moldova în 2020, an care va fi dedicat Rusiei. Declarația a fost făcută pentru ziarul rus Kommersant, Dodon subliniind că pentru ca o astfel de vizită să aibă loc trebuie să existe o "agendă avansată" în unele probleme, cum ar fi Transnistria, scrie Deschide.md.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Suntem mereu bucuroși și îl așteptăm pe Vladimir Vladimirovici în Moldova, cred că avem ce discuta. Dar, mi se pare că pentru ca el să vină avem nevoie de o agendă clară și care ne-ar permite să facem un salt. Anul viitor, conform acordurilor noastre, va fi Anul Rusiei în Moldova. Poate vom reuși să-i convingem pe partenerii noștri din Rusia ca să aibă loc această vizită. Ideal ar fi să progresăm pe anumite domenii, până atunci. Poate chiar și în problema strategică transnistreană care este importantă pentru noi. Eu nu spun că asta se va întâmpla, ci că va fi o agendă foarte bună”, a declarat Dodon.

Referindu-se la retragerea şi casarea muniţiilor de la depozitele din Cobasna, Dodon a declarat că termenele pentru pregătirea documentelor, un an şi jumătate, anunţate de ministrul de externe rus, Serghei Lavrov, sunt prea lungi. El a spus că va insista asupra accelerării acestui proces, astfel încât faza activă a casării să înceapă la mijlocul anului viitor.

De asemenea, Deschide.md a scris că în același interviu președintele Igor Dodon a lăsat de înțeles că investitori ruși ar putea prelua aeroportul din Chișinău și Portul Giurgiulești.