Președintele Donald Trump a declarat că ia în calcul publicarea versiunii în scris a convorbirii telefonice pe care a avut-o cu liderul Ucrainei, deși doi dintre secretarii săi au insistat cu doar câteva ore înainte că asemenea conversații ar trebui să rămână private, scrie Politico.

Donald Trump si MelaniaFoto: Captura YouTube

'Vom lua o hotărâre legată de cum să facem acest lucru public, îl vom face public, spunând ceea ce am spus", a declarat președintele în fața reporterilor din Houston.

"A fost o conversație absolut perfectă. Problema este că atunci când vorbești cu lideri străini, nu vrei ca liderii străini să simtă că nu ar trebui să vorbească deschis. Vrei ca ei să poată să se exprime fără să știe că fiecare cuvânt va ieși la iveală peste tot în lume."

Jurnaliștii susțin că Trump a pus presiune pe oficialii ucrainieni pentru a realiza o investigație referitoare la fostul vicepreședinte Joe Biden, potențialul său oponent în cadrul alegerilor din 2020.

Cei care investighează aceste acuzații vor să știe dacă pe 25 iulie, în timpul unei convorbiri cu președintele Volodymyr Zelensky, Trump a sugerat că ajutorul american ar depinde de investigarea fiului lui Biden, Hunter, care are afaceri în Ucraina.

Duminică dimineață, secretarul de stat Mike Pompeo și secretarul Trezoreriei Steven Mnuchin au spus că detaliile convorbirii lui Trump nu ar trebui făcute publice.