Egiptul este în a doua zi de proteste împotriva președintelui Abdul Fattah al-Sisi. Manifestațiile au culminat cu zeci de arestări, iar astfel de proteste sunt o raritate în timpul mandatului lui Abdul Fattah, potrivit BBC. ​

HotNews.roFoto: Hotnews

Aproximativ 200 de protestatari au ieșit pe străzile orașului portuar Suez cerând demisia președintelui egiptean. Forțele de ordine au răspuns cu gaz lacrimogen la furia celor ce protestau. Acest protest vine după ce vineri, un alt eveniment similar a avut loc în capitala Cairo. Egiptenii protestează împotriva guvernului lui Sisi, care este acuzat de corupție.

Protestele au fost extrem de rare în timpul mandatului lui Sisi, care a devenit președintele Egiptului în 2014, atunci când a răsturnat regimul primului președinte egiptean ales democratic, Mohammed Morsi. Populația s-a revoltat după ce Mohamed Ali, actor și om de afaceri cunoscut în Egipt, a postat o serie de videouri online în care a acuzat actuala conducere că dă prea mulți bani de proprietăți luxoase și hoteluri în timp ce populația egipteană trăiește în sărăcie.

Vineri, sute de oameni au umplut piața Tahrir, un loc cheie pentru răscoala din 2011, strigând că vor demisia președintelui Sisi. Proteste au avut loc și în alte părți ale Egiptului. În Suez, protestatarii au strigat lozincii împotriva președintelui pe care l-au numit "inamic al divinității". Mohamed Ali, instigatorul acestor proteste, i-a chemat pe egipteni la un marș vinerea viitoare pentru a umple toate piețele mari din Egipt.