Un libanez căutat pentru deturnarea unui avion al companiei TWA în 1985 şi uciderea unui pasager american a fost arestat joi în Grecia, a anunțat sâmbătă poliția, potrivit AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Bărbatul, în vârstă de 65 de ani, a fost arestat joi pe insula Mykonos, în virtutea unui mandat de arestare european emis pe numele său de autorităţile germane, a precizat poliția într-un comunicat, fără a furniza însă identitatea acestuia.

Germania îl căuta pe bărbatul respectiv pentru deturnarea unui avion, precum şi pentru o răpire din 1987.

Potrivit presei elene, acest libanez a fost implicat, la 14 iunie 1985, în deturnarea avionului care efectua zborul TWA 847.

Aeronava, care plecase de la Cairo, se îndrepta spre oraşul american San Diego, având prevăzute escale la Atena, Roma, Boston şi Los Angeles. Deturnarea a avut loc la scurt timp după decolarea de pe aeroportul din Atena.

Timp de 17 zile, pilotul avionului, John Testrake, a fost constrâns să tot zboare deasupra Mediteranei, cu cei 153 de pasageri şi membri ai echipajului aflați la bord, de la Beirut la Alger şi apoi iar în sens invers. Aeronava a aterizat de trei ori la Beirut, înainte de a i se permite în final să aterizeze acolo definitiv.

Pe 15 iunie 1985, la prima oprire în capitala libaneză, un pasager în vârstă de 23 de ani, scafandru în cadrul Marinei americane, a fost torturat înainte de a fi ucis. Corpul său a fost aruncat pe pistă.

Presupusul pirat al aerului a fost arestat în timpul unui control al paşapoartelor pe o navă de croazieră, conform agenţiei elene Athens News Agency.

El a compărut vineri în faţa justiţiei, care a ordonat plasarea sa în arest în aşteptarea extrădării spre Germania.

Potrivit presei grecești, el fusese arestat în Germania la doi ani după deturnarea avionului TWA, însă a fost apoi dat la schimb pentru doi ostatici germani răpiți la Beirut.