Președintele american Donald Trump a declarat vineri că Administrația de la Washington a făcut progrese impresionante în negocierile cu Administrația de la Beijing, în contextul în care cele două puteri economice încearcă să încheie disputa comercială, relatează Mediafax citând Euronews.

Donald Trump si Xi JinpingFoto: whitehouse.gov

„Voi spune acest lucru: facem progrese impresionante cu China”, a declarat Donald Trump.

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a anunţat vineri seară că nu are nevoie de un acord comercial cu Beijingul înaintea scrutinului prezidenţial programat în SUA în 2020.

Statele Unite au impus o serie de taxe vamale pentru importurile din China, Beijingul introducând măsuri similare în contextul disputelor comerciale.

Președintele american le-a transmis miercuri oficialilor chinezi că dacă acordul va fi încheiat după alegerile din SUA, termenii vor fi mult mai duri decât dacă acordul ar fi încheiat acum.

Președintele SUA, Donald Trump, a amânat săptămâna trecută majorarea tarifelor vamale aplicate unor importuri din China în valoare de 250 de miliarde de dolari, ca un „gest de bunăvoință”.

Trump a precizat pe Twitter că majorarea cu 5% a taxelor vamale, programată pentru 1 octombrie, va fi amânată timp de două săptămâni.

Președintele american a menționat că amânarea a fost solicitată de China și că Beijingul va face o mişcare similară pentru a reduce tarifele aplicate unor importuri americane.