Autorităţile din Statele Unite le-au acordat, joi, vize de călătorie preşedintelui Iranului, Hassan Rouhani, şi ministrului iranian de Externe, Mohammed Javad Zarif, pentru a se putea deplasa la reuniunea Adunării Generale ONU, în New York, relatează agenţia Reuters şi cotidianul Le Figaro.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Ministrul de Externe, Javad Zarif, pleacă vineri dimineaţă la New York, pentru a participa la cea de-a 74-a sesiune a Adunării Generale ONU", a declarat Abbas Mousavi, purtătorul de cuvânt al Ministerului iranian de Externe.

Reuniunea Adunării Generale ONU începe în 24 septembrie, la New York, potrivit Mediafax.

Atacurile împotriva infrastructurilor petroliere din Arabia Saudită de sâmbătă au fost pregătite de Iran și aprobate de ayatollahul Ali Khamenei, liderul suprem iranian, a relatat miercuri seara televiziunea americană CBS News, care citează un responsabil american sub acoperirea anonimatului, potrivit AFP.

Anterior, secretarul american de stat Mike Pompeo, în vizită în Arabia Saudită, asigura că acest "act de război" poartă "amprentele digitale ale ayatollahului".

Teheranul neagă că ar fi avut cea mai mică implicare în aceste lovituri care au vizat o uzină și un zăcământ, și care au afectat puternic producția saudită de petrol. Rebelii yemeniți Houthis, susținuți de Teheran, au revendicat aceste atacuri.