​Indonezia este pe cale să adopte un nou cod penal care va incrimina sexul în afara căsătoriei și va scoate practic în afara legii relațiile între persoane de același sex.

HotNews.roFoto: Hotnews

Proiectul de cod penal care introduce pedepse și pentru insultarea președintelui este de așteptat să fie adoptat săptămâna viitoare.

Indonezia este țara cu cea mai mare populație musulmană care are în același timp și comunități substanțiale de creștini, hinduși și budiști, dar recent activismul către un islam conservator a luat amploare.

Potrivit proiectului de lege, cuplurile necăsătorite care „trăiesc împreună ca soț și soție” ar putea fi condamnate la șase luni de închisoare sau amendate cu 10 milioane de rupii, echivalentul aproximativ a 710 dolari, ceea ce reprezintă salariul pe trei luni pentru mulți indonezieni, scrie Reuters care estimează că măsura afectează milioane de oameni.

ONG-urile califică proiectul de cod penal drept „dezastruos nu doar pentru femei, minoritățile religioase și sexuale, ci pentru toți indonezienii” și cer parlamentarilor să renunțe la aceste articole.