Un misterios obiect lung, negru care a fost surprins într-un video pe râul Yangtze și care a captivat chinezii sperând că în sfârșit au dovada existenței propriului monstru din Loch Ness, s-a dovedit a fi un airbag industrial lung de 20 de metri, relatează The Guardian.

presupusul monstruFoto: Captura video

Imagini pixelate care arată ceea ce părea să fie o creatură lungă și neagră alunecând în valuri în apropiere de Barajul celor Trei Defileuri din provincia Hubei au circulat intens pe social media chineză, ba chiar au fost preluate de majoritatea agențiilor media.

Unii au crezut că partea vizibilă este partea superioară a unui animal mai mare, pe care internauții l-au numit ”Monstrul de la Barajul celor Trei Defileuri”.

Unii au avansat ideea că animalul ar fi apărut din cauza poluării, deși oamenii de știință au respins ideea unei noi specii, spunând că e cel mai probabil un șarpe de apă mai mare. Dar toate astea au luat sfârșit marți, când angajații de pe un feribot au pescuit o tubulatură, cel mai probabil aruncată de pe un vapor.

Râul Yangtze, cel mai lung râu al Asiei, care se întinde din Tibet până la coasta de est a Chinei, este unul dintre cele mai poluate râuri din cauza creșterii industriei și pescuitului excesiv.

Aproximativ o treime dintre speciile de pești din râu sunt pe cale de disparție, în această situație aflându-se și delfinul chinezesc (baiji), despre care se crede că ar fi trăit peste 20 de milioane de ani în acest râu.

În timp ce unii au deplâns finalul poveștii și calitatea slabă a videoului, alții au spus că autoritățile locale ar fi trebuit să mențină misterul.

”Dezamăgit. Aceasta este o lovitură crudă imaginației omului și dorinței de a explora”, a spus unul.