Un pastor cu o strecurătoare pe cap a ținut rugăciunea de începere a unei ședințe a conducerii locale din Alaska, din partea Bisericii Monstrului Zburător din Spaghetti, cea mai recentă binecuvântare venită de la o biserică netradițională, după ce Curtea Supremă a decis că fiecare cetățean are dreptul de a oferi binecuvântări, indiferent de religie, scrie Associated Press.

Rugaciune pastafarianaFoto: Flickr

Barrett Fletcher, pastorul pastafarian, a comentat în legătură cu activitățile membrilor din adunarea locală a orășelului Kenai Peninsula Borough, spunând că "unii dintre ei par să simtă că nu își pot face treaba dacă nu sunt supravegheați de o autoritate superioară", potrivit postului de radio KSRM din Kenai.

"Așa că sunt chemat să invoc puterea adevăratului creator beat al universului, toleratorului bețiv (sic) al tuturor zeilor mai recenți și inferiori, menținător al gravității aici pe Pământ. Fie ca Monstrul Zburător din Spaghetti să se trezească din amorțeală și să folosească membrele sale din fidea pentru a-i ține pe membrii adunării țintuiți de scaunele lor."

Binecuvântarea pastafariană a urmat după o alta din iunie, din partea unui membru al unui templu satanic, Iris Fontana, care a determinat mai mulți membri să părăsească camera de adunare în timpul rugăciunii.

Fontana a fost una dintre părțile reclamante într-un proces al sindicatului American Civil Liberties împotriva orășelului, după ce a fost aprobată o măsură în 2016, prin care s-a decis ca cei care doresc să fie inițiatorii rugăciunii de început la ședințele autorităților locale să fie doar cei care fac parte din organizații oficiale. Curtea Supremă din Alaska a decis în octombrie că politica adoptată nu era constituțională, iar autoritățile locale au schimbat-o în noiembrie, pentru a permite oricărui cetățean să ofere binecuvântări, indiferent de religie.

Biserica Monstrului Zburător din Spaghetti (FSM) a fost formată în 2005 ca răspuns la o serie de audieri ale Comisiei pentru Educație din Statul Kansas privind predarea teoriei evoluționiste în școli. Fondatorul a trimis o scrisoare despre FSM pentru a argumenta împotriva predării teoriei creaționiste în timpul orelor de biologie, potrivit Homer News.

Barrett a cerut Monstrului Zburător din Spaghetti "să ofere fiecărui membru din adunare satisfacție percepută ca realizare și să le permită adevărata relaxare și o rezervă amplă din băutura lor preferată la sfârșitul programului".

El și-a încheiat rugăciunea cu: "Ramen."