Ministerul apărării din Arabia Saudită a susţinut miercuri o conferinţă de presă în care a prezentat dovezile care, susţine Riadul, confirmă că Iranul a fost implicat în atacurile de sâmbătă de la instalaţiile petroliere saudite, potrivit CNN, citează Rador.

HotNews.roFoto: Hotnews

Yemenul a susţinut că atacul a pornit de pe teritoriul lui, dar saudiţii au insistat că, în urma investigaţiilor făcute, acest lucru nu este posibil şi au subliniat că mişcarea rebelă houthi încearcă să acopere acţiunile Iranului.

Oficialii saudiţi au prezentat publicului rămăşiţele a ceea ce au descris a fi drone iraniene şi rachete de croazieră utilizate în atacul de sâmbătă asupra instalaţiilor petroliere saudite. Purtătorul de cuvânt al ministerului saudit al apărării, colonelul Turki al-Malki, a precizat că au fost lansate în total 25 de drone şi rachete asupra a două rafinării saudite, Abqaiq şi Khurais, printre arme numărându-se şi un vehicul iranian fără personal la bord (UAV) numit Delta Wing, precum şi rachete iraniene "Ya Ali", utilizate de Gărzile Revoluţionare Iraniene.

"Atacul a fost lansat dinspre nord şi a fost în mod clar sprijinit de Iran. Dovezile pe care le vedeţi aici confirmă acest lucru", a mai spus oficialul arab.