Neil Parker a căzut duminică de la șase metri înălțime din vârful unei cascade. Din cauza accidentului, bărbatul în vârstă de 54 de ani și-a rupt piciorul și timp de două zile s-a deplasat așa, încercând să găsească ajutor în Munții Nebo, localizați în nord-vestul orașului australian Brisbane, potrivit CNN.

HotNews.roFoto: Hotnews

„A fost o agonie permanentă... înaintam un metru și jumătate și apoi trebuia să mă opresc pentru a mă odihni”, a spus Parker.

Timp de două zile, Parker abia a reușit să doarmă, a băut apă dintr-un pârâu și s-a bazat pe alimentele pe care le avea cu el. Vremea de pe Muntele Nebo a fost de partea sa, temperaturile fiind în jur de 31 de grade în timpul zilei, ele scăzând până la 6 grade pe parcursul nopții.

Conform spuselor sale, excursionistul a hotărât să nu renunțe și să meargă înainte datorită familiei sale. În cele din urmă, un elicopter l-a zărit miercuri și salvamontiștii l-au transportat pe bărbat la spital pentru îngrijiri.

„Primul lucru la care m-am gândit când am fost salvat a fost că nu voi muri aici, că voi trăi. Am reușit să supraviețuiesc datorită antrenamentului propriu și datorită experiențelor pe care mi le-au împărtășit alți oameni”, a mai spus Neil Parker.