Preşedintele SUA, Donald Trump, a anunţat marţi seară că nu intenţionează să aibă vreo întrevedere cu omologul din Iran, Hassan Rouhani, în timp ce liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, a exclus posibilitatea oricăror contacte cu Statele Unite, potrivit Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

În contextul speculaţiilor privind posibilitatea unei întrevederi cu Hassan Rouhani la Adunarea Generală ONU de la New York, Donald Trump a declarat, potrivit agenţiei Bloomberg: "Nu intenţionez să ne întâlnim. Nu cred că încă sunt pregătiţi. Dar vor fi pregătiţi, la momentul potrivit vor fi pregătiţi. Eu nu exclud niciodată nimic, dar prefer să nu ne întâlnim".

Administraţia de la Teheran anunţase că preşedintele Hassan Rouhani nu intenţionează să aibă o întrevedere cu Donald Trump la reuniunea ONU.

Liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, a reiterat marţi seară această poziţie. "Nu vor fi discuţii cu Statele Unite la niciun nivel. Toţi oficialii din Republica Islamică au această opinie", a subliniat Khamenei, citat de agenţia Associated Press.

Relaţiile Statelor Unite cu Iranul sunt tensionate din cauza sancţiunilor impuse de Administraţia Donald Trump după retragerea din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Teheranul. Preşedintele SUA vrea limitarea activităţilor nucleare şi balistice iraniene. Tensiunile s-au amplificat după ce Iranul a doborât o dronă militară americană.