Americanca Sarah Thomas, în vârstă de 37 de ani, a reușit să intre in Cartea Recordurilor traversând Canalul Mânecii de patru ori consecutiv, ea înotând continuu timp de 54 de ore. Astfel, ea a înotat, fară întrerupere, peste 200 de kilometri, deși anul trecut era bolnavă de cancer la sân, boală pe care a reușit să o învingă.

HotNews.roFoto: Hotnews

Înaintea începerii provocării, Sarah spunea că este speriată și că „va avea nevoie de puțin noroc”. Sustinătorii au așteptat-o pe Shakespeare Beach din Dover cu aplauze, ciocolată și șampanie.

După ce și-a revenit , Sarah Thomas a declarat pentru BBC Breakfast: „Sunt foarte obosită și îmi pierd vocea din cauza apei sărate”. Întrebată care a fost cea mai grea parte a provocării ei, ea a răspuns: „Probabil că apa sărată. După patru sau două zile, chiar te doare gâtul, gura și limba”.

Sarah Thomas a spus că s-a simțit puțin rău, dar a fost încurajată să continue de catre soțul și echipa ei. Ea a recunoscut că a ieșit din zona ei de confort și speră să doarmă tot restul zilei. ”Nu-mi vine să cred că am făcut-o”, a adăugat ea.

Într-o postare pe Facebook, ea a dedicat acestă experință „tuturor supraviețuitorilor”: „Aceasta este pentru cei ce ne-am rugat pentru viața noastră, care ne-am întrebat cu disperare despre ce urmează și care s-au luptat prin durere și teama de a depăși. Acest lucru este pentru aceia dintre voi care abia începeți călătoria cu cancerul”.