Unul din trei britanici crede că schimbarea climatică va duce la extincția rasei umane, potrivit unui nou sondaj, informează Yahoo News Uk.

HotNews.roFoto: Hotnews

Sondajul YouGov a dezvăluit faptul că 33% dintre adulții britanici consideră că schimbarea climatică va fi cauza extincției noastre (9% au răspuns cu "foarte probabil", în timp ce 24% au răspuns cu "destul de probabil"). La chestionar, realizat la nivel global, au răspuns 1.633 de britanici.

În același timp, un alt sondaj realizat de YouGov anul acesta pentru Yahoo News UK a arătat că unul din trei britanici cu vârste peste 55 de ani cred că amenințarea legată de schimbarea climatică este supraevaluată.

În ultimul studiu, 50% dintre cetățenii din Marea Britanie au răspuns că sunt de părere că schimbarea climatică va provoca războaie izolate, iar 26% cred că va fi vorba despre un nou război mondial. De asemenea, 66% cred că problema schimbării climatice va afecta serios economia globală.

YouGov a chestionat 30.000 de persoane din 28 de țări pentru acest sondaj. Global, cei mai mulți participanți au fost de părere că schimbarea climatică este o problemă reală și că umanitatea este cel puțin parțial responsabilă de aceasta.

În majoritatea țărilor, oamenii cred că cele mai grave efecte ale schimbării climatice mai pot fi încă evitate, de la 50% în SUA, la 82% în Spania.

În ceea ce privește chestiunea responsabilității personale, 42% dintre britanici au spus că fac tot ce pot la nivel individual, iar 49% au spus că ar putea face mai mult. Însă 74% au răspuns că afacerile și industria sunt responsabile pentru situația actuală și 73% au dat vina pe guvernele națiunilor bogate.