Un băiat de 10 ani din Franța, care a contactat E-coli de la carnea de vită vândută într-un supermarket, a murit la terapie intensivă duminică. Nolan Moittie s-a îmbolnăvit împreună cu alți 14 copii după ce toți au consumat carne de vită infectată cu bacteria E-coli, scrie BBC.

Magazin LidlFoto: Lidl

Nolan Moittie a fost infectat din cauza unei cărnii vândute de Lidl, marca SEB, companie din nordul Franței. În 2017, fostul șef al SEB, Guy Lamorlette a fost arestat și a primit o sentință de 2 ani de închisoare.

Nolan a fost paralizat în urma otrăvirii și a suferit numeroase intervenții chirurgicale de atunci. Din păcate, corpul său nu a mai rezistat. Având mai puțin de 2 ani la momentul incidentului, bacteria i-a afectat grav sistemul nervos lui Nolan, provocându-i și diabet.

Majoritatea copiilor infectați la acel moment au ajuns la spital în Lille și Douai cu infecții intestinale și la nivelul rinichilor. SEB a sfătuit magazinele să scoată de la comercializare produsele care aveau eticheta "steak country". Fostul șef de la SEB a primit și o amendă de 50 de mii de euro iar aceasta împreună cu termenul de judecată au fost admise de justiție în februarie. Avocatul lui Lamorlette a declarat că se va adresa unei instanțe mai înalte, nefiind mulțumit de sentința dată pentru neglijență.

Avocatul familiei lui Nolan a declarat că moartea băiatului reprezintă sfârșitul unei lupte lungi și dureroase. Băiatul avea membrele deformate, oasele fragile și nu mai putea mânca, înghiți sau vorbi. Acesta se hrănea cu ajutorul unui tub și nu se mai putea mișca, din spusele avocatului.