Adolescent mort din cauza că a mâncat un burger la rețeaua de fast-food britanică Byron. Tânărul le-ar fi spus angajaților că este alergic, dar aceștia l-au asigurat că poate mânca produsul fără griji, spune procurorul citat de CNN.

ByronFoto: geograph.org.uk

Owen Carey, care celebra cu o masă în oraș împlinirea vârstei de 18 ani în 2017, le-a spus angajaților că este alergic înainte de a comanda un burger cu pui marinat în lapte bătut de la rețeaua de fast-food londoneză. Owen a fost asigurat că mâncarea comandată nu îi poate pune viața în pericol. Din păcate, copilul a făcut o alergie severă după ce a mâncat burgerul și a murit la o oră după.

Curtea de justiție din Southwark publicat o declarație conform căreia băiatul a anunțat angajații de alergiile sale iar aceștia au replicat că produsul respectiv nu conține lactate care l-ar putea afecta pe Owen. Curtea a adăugat că de fapt produsul conținea lactate și că băiatul a suferit un șoc anafilactic sever și a murit la scurt timp după consumarea produsului.

După terminarea procesului, familia lui Carey a declarat că dorește schimbarea legii cu privire la mâncarea cu potențial alergen. Aceștia cred că simpla convorbire dintre cumpărător și angajat nu poate fi destul pentru a stabili dacă produsul este alergen sau nu mai ales în condițiile unui fast-food aglomerat. La aflarea verdictului au participat și părinții Natashei Ednan-Laperous, o fată ce a murit în circumstanțe similare în 2016.

Aceștia sunt de părere că s-a făcut dreptate în acest caz și că legea trebuie neapărat schimbată.

Byron este unul dintre cele mai populare fast-fooduri din Londra cu 35 de restaurante aici dar și altele de-a lungul țării. Directorul general Simon Wilkinson și-a exprimat condoleanțele și regretul că Byron nu a reușit să evite acest incident nefericit. El este de părere că Byron a încercat mereu să-și respecte responsabilitățile și că această greșeală este inacceptabilă.