Adolescent mort după ce a mâncat un burger, restaurantul a fost găsit abia acum vinovat

de Lupu Vlad-Andrei     HotNews.ro
Sâmbătă, 14 septembrie 2019, 0:22 Actualitate | Internaţional


Byron
Foto: geograph.org.uk
Adolescent mort din cauza că a mâncat un burger la rețeaua de fast-food britanică Byron. Tânărul le-ar fi spus angajaților că este alergic, dar aceștia l-au asigurat că poate mânca produsul fără griji, spune procurorul citat de CNN.

Owen Carey, care celebra cu o masă în oraș împlinirea vârstei de 18 ani în 2017, le-a spus angajaților că este alergic înainte de a comanda un burger cu pui marinat în lapte bătut de la rețeaua de fast-food londoneză. Owen a fost asigurat că mâncarea comandată nu îi poate pune viața în pericol. Din păcate, copilul a făcut o alergie severă după ce a mâncat burgerul și a murit la o oră după.

Curtea de justiție din Southwark publicat o declarație conform căreia băiatul a anunțat angajații de alergiile sale iar aceștia au replicat că produsul respectiv nu conține lactate care l-ar putea afecta pe Owen. Curtea a adăugat că de fapt produsul conținea lactate și că băiatul a suferit un șoc anafilactic sever și a murit la scurt timp după consumarea produsului.

După terminarea procesului, familia lui Carey a declarat că dorește schimbarea legii cu privire la mâncarea cu potențial alergen. Aceștia cred că simpla convorbire dintre cumpărător și angajat nu poate fi destul pentru a stabili dacă produsul este alergen sau nu mai ales în condițiile unui fast-food aglomerat. La aflarea verdictului au participat și părinții Natashei Ednan-Laperous, o fată ce a murit în circumstanțe similare în 2016.
Aceștia sunt de părere că s-a făcut dreptate în acest caz și că legea trebuie neapărat schimbată.

Byron este unul dintre cele mai populare fast-fooduri din Londra cu 35 de restaurante aici dar și altele de-a lungul țării. Directorul general Simon Wilkinson și-a exprimat condoleanțele și regretul că Byron nu a reușit să evite acest incident nefericit. El este de părere că Byron a încercat mereu să-și respecte responsabilitățile și că această greșeală este inacceptabilă.








Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.


















1743 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    Restaurantul e vinovat, intr-adevar... (Sâmbătă, 14 septembrie 2019, 1:52)

    Intermezzo [utilizator]

    Dar nu pentru ca ar fi pus in vinzare un produs contaminat ci pentru ca a avut lipsa de inspiratie sa-si asume responsabilitatea intr-o chestiune medicala delicata si extrem de spinoasa. Un om normal cu greu poate intelege cit este de vulnerabila o persoana alergica la contactul cu un anumit alergen. Asa a fost si cu personalul restaurantului. Corecta si cinstita ar fi urmatoarea procedura:
    1. Restaurantul declara ca o anumita mincare contine o serie de alergeni
    2. Clientii care se stiu alergici la vreunul din compusii de pe lista se duc sa minince acasa.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 10 articole cele mai ...



Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by