Adolescent mort după ce a mâncat un burger, restaurantul a fost găsit abia acum vinovat

de Lupu Vlad-Andrei     HotNews.ro
Sâmbătă, 14 septembrie 2019, 0:22 Actualitate | Internaţional


Byron
Foto: geograph.org.uk
Adolescent mort din cauza că a mâncat un burger la rețeaua de fast-food britanică Byron. Tânărul le-ar fi spus angajaților că este alergic, dar aceștia l-au asigurat că poate mânca produsul fără griji, spune procurorul citat de CNN.

Owen Carey, care celebra cu o masă în oraș împlinirea vârstei de 18 ani în 2017, le-a spus angajaților că este alergic înainte de a comanda un burger cu pui marinat în lapte bătut de la rețeaua de fast-food londoneză. Owen a fost asigurat că mâncarea comandată nu îi poate pune viața în pericol. Din păcate, copilul a făcut o alergie severă după ce a mâncat burgerul și a murit la o oră după.

Curtea de justiție din Southwark publicat o declarație conform căreia băiatul a anunțat angajații de alergiile sale iar aceștia au replicat că produsul respectiv nu conține lactate care l-ar putea afecta pe Owen. Curtea a adăugat că de fapt produsul conținea lactate și că băiatul a suferit un șoc anafilactic sever și a murit la scurt timp după consumarea produsului.

După terminarea procesului, familia lui Carey a declarat că dorește schimbarea legii cu privire la mâncarea cu potențial alergen. Aceștia cred că simpla convorbire dintre cumpărător și angajat nu poate fi destul pentru a stabili dacă produsul este alergen sau nu mai ales în condițiile unui fast-food aglomerat. La aflarea verdictului au participat și părinții Natashei Ednan-Laperous, o fată ce a murit în circumstanțe similare în 2016.
Aceștia sunt de părere că s-a făcut dreptate în acest caz și că legea trebuie neapărat schimbată.

Byron este unul dintre cele mai populare fast-fooduri din Londra cu 35 de restaurante aici dar și altele de-a lungul țării. Directorul general Simon Wilkinson și-a exprimat condoleanțele și regretul că Byron nu a reușit să evite acest incident nefericit. El este de părere că Byron a încercat mereu să-și respecte responsabilitățile și că această greșeală este inacceptabilă.








Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

















1775 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    Restaurantul e vinovat, intr-adevar... (Sâmbătă, 14 septembrie 2019, 1:52)

    Intermezzo [utilizator]

    Dar nu pentru ca ar fi pus in vinzare un produs contaminat ci pentru ca a avut lipsa de inspiratie sa-si asume responsabilitatea intr-o chestiune medicala delicata si extrem de spinoasa. Un om normal cu greu poate intelege cit este de vulnerabila o persoana alergica la contactul cu un anumit alergen. Asa a fost si cu personalul restaurantului. Corecta si cinstita ar fi urmatoarea procedura:
    1. Restaurantul declara ca o anumita mincare contine o serie de alergeni
    2. Clientii care se stiu alergici la vreunul din compusii de pe lista se duc sa minince acasa.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...



Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by