​​Imaginile compromițătoare cu iubita unui candidat la primăria Sofiei au stârnit un val de critici la adresa publicației, invocând necesitatea ridicării standardelor în jurnalismul bulgar. Ținta acestei campanii a fost Borislav Ignatov, candidat la alegerile din 27 octombrie pentru primăria Sofiei, potrivit BBC.

HotNews.roFoto: Hotnews

Încă de la apariția imaginilor, publicațiile și jurnaliștii susținuți și de Asociația Jurnaliștilor Europeni au contestat acțiunea celor de la PIK News. Contestatarii au acuzat publicația bulgară că încurajează jurnalismul imoral și că astfel de acțiuni nu sunt normale. Peste 20 de siteuri media au început o acțiune intitulată "Today is the day" prin care au încurajat creșterea nivelului jurnalismului autohton. Chiar și președintele Bulgariei Rumen Radev a criticat astfel de practici jurnalistice dar și pe oamenii politici care susțin astfel de publicații.

Într-o postare pe Facebook, Ignatov a catalogat atacul ca fiind unul monstruos și a negat informația conform căreia pozele ar fi luate de pe un site pornografic. El a declarat că nu va renunța la campania sa și va continua să-și susțină iubita pe care o iubește.

PIK News continua însă să sfideze în fața contestatarilor care au creat și un hashtag care să însoțească postările pe acestă temă:#NoPornJurnalism. Publicația a continuat atacurile și i-a numit pe contestatari "bufoni și ticăloși". Ei insistă că publicul trebuie să știe adevărul așa ca pozele continuă să atragă mii de clickuri și să îl pună pe Ignatov într-o poziție stânjenitoare chiar înainte de alegeri.