Președintele Trump a declarat joi că fostul său consilier pe probleme de securitate, John Bolton, îl trăgea înapoi în ceea ce privește eforturile pentru politica externă, scrie The Hill.

HotNews.roFoto: Hotnews

Trump a scris un tweet prin care mărturisește că viziunile sale "despre Venezuela și, în special, despre Cuba, erau mult mai puternice decât cele ale lui John Bolton. Mă trăgea înapoi!"

Bolton, cunoscut pentru poziția sa agresivă în politicile îndreptate spre Cuba și Venezuela, a fost dat afară de Trump, marți. Fostul consilier a militat în mod vocal pentru îndepărtatea guvernului lui Maduro din Venezuela și era văzut ca forța conducătoare din spatele mișcărilor Casei Albe realizate pentru îndeplinirea acestui obiectiv.

The Washington Post a scris în mai că Trump și-a exprimat frustrarea în legătură cu lipsa progresului în acest sens. Administrația sa a anunțat cu luni în urmă că îl va susține pe liderul opoziției Juan Guaido, însă Maduro se află și în prezent la putere.

Trump a dezvăluit în august o serie de sancțiuni împotriva Venezuelei, un pas care a fost văzut ca o escaladare a eforturilor Casei Albe de a-l forța pe Maduro să se retragă. De asemenea, SUA au impus sancțiuni și asupra Cubei, pentru susținerea lui Maduro.

Viziunile diferite ale președintelui și ale lui Bolton, legate de politica externă, au creat mai multe neînțelegeri, iar relațiile dintre cei doi păreau mai tensionate în ultimul timp, un lucru care s-a observat mai ales când Trump a propus invitarea talibanilor la Camp David. Se pare că Bolton s-a opus cu vehemență ideii, care ar fi presupus ca evenimentul să aibă loc cu o zi înainte de comemorarea atacului 9/11. ​