Ministrul german de Externe, Heiko Maas, a transmis că va continua să se întâlnescă cu activiștii și avocații chinezi care luptă pentru respectarea drepturilor omului, atât pe teritoriul german, cât și în timpul călătoriilor sale în China, după ce întrevederile sale de săptămâna aceasta cu un activist din Hong Kong au atras nemulțumirile Beijingului, scrie Reuters. ​

HotNews.roFoto: Hotnews

"Când cancelarul se află în Beijing, se întâlnește cu avocații și activiștii care militează pentru drepturile omului", a spus Maas reporterilor, în timpul unei conferințe de presă ținută joi. "Când eu sunt în Beijing, fac același lucru. Și fac același lucru în Berlin. Acest lucru nu se va schimba pe viitor."

Maas a avut o discuție cu activistul pro democrație din Hong Kong, Joshua Wong, la o recepție din Berlin, la începutul săptămânii, ceea ce a dus la convocarea ambasadorului german de către Beijing, pentru ca guvernul chinez să își exprime nemulțumirea.

"Poziția noastră fundamentală legată de Hong Kong - o țară, două sisteme - a rămas neschimbată, a adăugat Maas. Susținem drepturile pe care oamenii din Hong Kong le posedă conform acestei politici chineze."