Încă spitalizat la patru zile după o operaţie la abdomen, Jair Bolsonaro intenţionează să-şi reia atribuţiile de preşedinte al Braziliei începând de vineri, chiar dacă el continuă să se alimenteze printr-o sondă nazogastrică, a anunţat joi purtătorul său de cuvânt, relatează Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Sonda gastrică nu a fost încă scoasă, însă va fi probabil (scoasă) astăzi sau mâine", a explicat medicul Antonio Macedo în timpul unei conferinţe de presă la spitalul din Sao Paulo, unde şeful statului brazilian a fost internat sâmbăta trecută.

Purtătorul de cuvânt Otavio Rego Barros a confirmat la rândul său că Bolsonaro ar trebui, cum a fost prevăzut iniţial, "să reia preşedinţia începând de mâine (vineri)".

Începând de duminică, ziua în care a fost operat Bolsonaro, vicepreşedintele Hamilton Mourao este preşedinte interimar.

Şeful statului brazilian a postat pe contul său de Twitter o fotografie alături de medicii săi, în care el se află în picioare, însă având în continuare o sondă nazogastrică.

Miercuri, spitalul a anunţat montarea acestei sonde din cauza problemelor de tranzit intestinal. Luni, la o zi după operaţie pentru o hernie incizională, Jair Bolsonaro, 64 de ani, putea deja să ingereze alimente lichide.

Intervenţia chirugicală, a patra după ce Jair Bolsonaro a fost înjunghiat în abdomen în septembrie anul trecut în timpul campaniei electorale, a durat mai mult de cinci ore, cu două mai mult decât era prevăzut.

Potrivit celui mai recent buletin medical difuzat joi, medicii au constatat "o recuperare progresivă a tranzitului intestinal". "(Jair Bolsonaro) se simte bine, nu prezintă semne de sângerare, nici de infecţie", a subliniat Antonio Macedo.

Jair Bolsonaro speră să fie complet refăcut pentru a se putea deplasa la New York în data de 24 septembrie, pentru Adunarea Generală a ONU, unde Brazilia este în mod tradiţional prima ţară care susţine un discurs.