Deputatul britanic Dominic Grieve a fost exclus din Partidul Conservator împreună cu alți 21 de colegi, pentru că a votat împotriva lui Boris Johnson pentru a bloca o ieșire fără acord. Într-un interviu pentru FRANCE 24, parlamentarul apreciază că britanicii trebuie să cunoască consecințele unui “no deal”, citează Rador.

HotNews.roFoto: Hotnews

Rebel conservator și eurofil convins, deputatul britanic Dominic Grieve s-a văzut exclus din Partidul Conservator pentru că a votat împotriva lui Boris Johnson pentru a bloca o ieșire din Uniunea Europeană fără acord.

Înainte de a fi dat afară, el a obținut ca guvernul să publice documente privind impactul unui “no deal”, ca și discuțiile, inclusiv private (pe WhatsApp, Telegram sau Signal), privind suspendarea Parlamentului.

Într-un interviu acordat FRANCE 24, deputatul de Beaconsfield estimează că este esențial ca opinia publică să cunoască consecințele “catastrofale” ale unei ieșiri din Uniunea Europeană fără acord privind mai ales “companiile sau medicamentele”.

Boris Jonhson nu este un bun prim-ministru

Deputatul britanic dă, de altfel, asigurări că motivele invocate de guvern pentru suspendarea Parlamentului nu sunt motivațiile reale. După părerea lui, Parlamentul nu a fost suspendat din cauza perioadei congreselor partidelor, ci pentru a-i împiedică pe deputați să lucreze în această perioadă de criză politică majoră.

Dominic Grieve a revenit de asemenea asupra personalității lui Boris Johnson. Un bărbat “carismatic, cu o putere de atracție asupra mulțimilor pentru că le face să râdă”. După părerea lui, “el a câștigat Londra pentru conservatori de la laburiști și a condus-o bine timp de opt ani. Dar atuurile lui nu se traduc pentru posturi ministeriale. Personalitatea și caracterul lui Boris Johnson nu sunt cele bune pentru a fi prim-ministru. Are reputația că nu spune adevărul”.

Și în încheiere, “eu nu sunt optimist privind faptul că ar fi posibil să se găsească un acord pe care Parlamentul să-l aprobe. Singură soluție este un al doilea referendum".