Cel puțin 2.500 de persoane sunt considerate dispărute în Insulele Bahamas, la mai mult de o săptămână după ce uraganul Dorian a lovit insulele, a anunțat prim-ministrul Hubert Minnis, menționând că bilanțul morților ar putea crește, scrie Mediafax, citând Reuters.

Dorian in BahamasFoto: Captura YouTube

Prim-ministrul a declarat într-un interviu televizat că bilanțul actual rămâne de 50 de morți, dar având în vedere numărul mare de persoane dispărute, bilanțul ar putea crește.

„Ne așteptăm ca numărul persoanelor decedate să crească semnificativ”, a declarat Minnis, adăugând că Guvernul va fi transparent și va oferi informații rapid despre acest lucru.

Serviciile de urgență au transmis că lista persoanelor dispărute nu a fost momentan verificată cu lista persoanelor care și-au evacuat locuințele sau care locuiesc în prezent în adăposturi.

Uraganul Dorian a lovit Insulele Bahamas în data de 1 septembrie, fiind încadrat la categoria 5. Astfel, Dorian a fost unul dintre cele mai puternice uragane formate în Oceanul Atlantic care a lovit direct zone populate, cu vânturi de până la 298 de kilometri pe oră.

„Gandurile noastre bune merg către familiile persoanelor decedate. Ne rugăm pentru ele în această perioadă de doliu. Vă oferim vouă un umăr pe care să plângeți. Nu veți fi niciodată uitați”, a declarat prim-ministrul Minnis.

Aproximativ 15.000 de persoane au încă nevoie de adăpost și mâncare, conform Agenției de Gestionare a Dezastrelor.

Casa Albă a transmis miercuri că Statele Unite nu vor oferi un status temporar de imigrant protejat persoanelor care au emigrat din Bahamas în urma uraganului. Acest status le-ar fi permis persoanelor din Bahamas să rămână în Statele Unite și să lucreze până când țara lor își revine la normal.