Scott Morrison nu va participa la summitul ONU pe tema schimbării climatice, în ciuda faptului că se va afla în Statele Unite, pentru întâlnire cu administrația Trump, în schimb, îi va trimite pe ministrul de externe Marise Payne și pe ambasadorul australian pentru mediu, Patrick Suckling, scrie The Guardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit Guardian Australia, în cadrul evenimentului de la New York, de pe 23 septemrbie, pozițiile de vorbitori au fost rezervate pentru țările care au de gând să anunțe noi obiective de reducere a emisiilor sau noi angajamente financiare față de Fondul ONU, Green Climate. Morrison a indicat faptul că Australia nu va lua alte măsuri pe lângă cele anunțate până acum.

Guardian Australia a avut acces la o variantă de program al summitului și la o listă de state membre care intenționează să se prezinte, iar pe această listă Australia nu figura. Miercuri, Morrison a confirmat că țara sa nu va fi reprezentă la summit.

Morrison va merge la New York mai târziu în acea săptămâmă, pentru a se adresa Adunării Generale ONU.

Marea Britanie a fost anunțată ca gazdă a întâlnirii COP26 din decembrie 2020. Aceasta este văzută ca una dintre cele mai importante evenimente, de la procesul pentru climat de la Paris, deoarece părțile implicate în Acordul de la Paris își vor revizui angajamentele.