Nu mai puțin de 28% dintre britanici ar prefera mai degrabă ca premierul Boris Johnson să încalce legea decât să ceară de la Uniunea Europeană o amânare suplimentară a Brexitului, potrivit unui sondaj al Institutului YouGov realizat pe un eşantion de 1.640 de britanici de peste 18 ani. În schimb, jumătate dintre respondenți spun că vor ca șeful guvernului să respecte legislația adoptată săptămâna trecută în Camera Comunelor și intrată în vigoare luni (9 septembrie), potrivit La Libre, citat de Rador.

BrexitFoto: Flickr/ www.inkmedia.eu

Acesta din urmă l-ar constrânge să solicite o amânare suplimentară a datei actuale de ieșire (31 octombrie), dacă nu va reuși să câștige un nou acord de retragere cu Cei 27 la summitul european din 17 și 18 octombrie.

În repetate rânduri, liderul conservator a avertizat deja că nu va cere o altă amânare.

Dintre respondenții la sondaj care au votat împotriva menţinerii Marii Britanii în Uniunea Europeană la referendumul din 2016, 52% au declarat că Boris Johnson ar trebui să ignore noua legislație, în timp ce 30% au o opinie contrară. Printre cei care se numesc conservatori - partidul lui Johnson - rezultatele sunt similare (50% față de 34%).

În rândurile celor care doresc rămânerea în UE, 77% cer respectarea legii, în timp ce 8% afirmă contrariul.