Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a anunțat miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, că Administrația sa va interzice țigările electronice cu arome, pe fondul îngrijorărilor tot mai mari legate de efectele nocive ale acestora asupra sănătății, informează Mediafax citând The Guardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

Donald Trump le-a declarat jurnaliștilor de la Casa Albă că este nevoie de măsuri „foarte, foarte puternice” în privința țigărilor electronice, întrucât acestea reprezintă un pericol pentru „copiii nevinovați”.

La rândul său, secretarul american al Sănătății, Alex Azar, a anunțat că Administraţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA) va redacta în următoarele săptămâni o serie de reglementări în privința acestor dispozitive.

Decizia vine în contextul în care un număr din ce în ce mai mare de membri ai Congresului fac presiuni asupra Administrației Trump pentru ca aceasta să limiteze extinderea acestei industrii.

De asemenea, Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor investighează peste 450 de cazuri de pacienți afectați de o boală pulmonară severă, posibil cauzată de țigările electronice. Potrivit unor oficiali, un ulei care conține vitamina E este cel care provoacă, cel mai probabil, îmbolnăvirile.