Secretarul de Stat american Mike Pompeo a denunțat marți relatările presei privind prezența unui agent al serviciilor secrete americane în interiorul Administrației Prezidențiale de la Moscova, afirmând că acestea ar putea pune "vieți în pericol", relatează Mediafax citând site-ul postului France 24.Secretarul de Stat american Mike

Mike PompeoFoto: Flickr / Gage Skidmore

"Am văzut articolele. Informațiile nu sunt corecte. Ca fost director CIA, nu vorbesc des despre astfel de lucruri", a declarat Mike Pompeo.

"Doar în ocaziile în care consider că acestea pun viețile oamenilor în pericol, sau ar putea chiar crea un risc enorm la adresa Statelor Unite, fac afirmații ca cele din acest moment", a adăugat oficialul american.

Stephanie Grisham, purtător de cuvânt al Casei Albe, a mai afirmat de asemenea că materialul "nu este doar eronată, ci are și potențialul de a pune vieți în pericol".

Postul de televiziune CNN a relatat, citând mai mulți oficiali americani, că srviciile secrete din SUA au evacuat un spion infiltrat la nivel înalt în interiorul Președinției de la Moscova, acțiunea fiind parțial determinată de preocupările în legătură cu modul defectuos în care președintele Donald Trump și administrația sa au gestionat informații clasificate, aspect care ar fi putut contribui la deconspirarea sursei sub acoperire care opera în cadrul administrației ruse.

Potrivit postului CNN, prin retragerea spionului Statele Unite au pierdut o sursă cheie din interiorul administrației ruse, chiar într-un moment în care tensiunile între cele două țări sunt în creștere.