Parlamentarii britanci au respins din nou propunerea premierului Boris Johnson de convocare a alegerilor legislative anticipate, în contextul dezacordului privind producerea unui Brexit fără acord, relatează Mediafax citând site-ul postului CNN.

HotNews.roFoto: Hotnews

Propunerea premierului britanic nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a trece.

În favoarea propunerii au votat 293 de membri ai Camerei Comunelor, iar 56 s-au pronunţat împotrivă, iar restul parlamentarilor s-au abținut, informează postul The Guardian.

"Din nou, opoziția consideră că a făcut alegerea potrivită", a declarat Boris Johnson.

Premierul britanic Boris Johnson a criticat luni Liberal Democrații pentru planurile sale de a amâna ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, relatează Mediafax citând site-ul agenției Reuters.

Johnson a mai afirmat că Partidul Laburist nu își dorește organizarea alegerilor anticipate pentru că se teme că va pierde.

Acesta a adăugat că de asemenea există o minoritate în cadrul Partidului Laburist care nu vrea alegeri anticipate pentru că partidul lui Boris Johnson le-ar putea câștiga.

"De ce încearcă să obțină amânarea Brexit în pofida referendumului? Singura explicație posibilă e că se tem că noi vom câștiga", a declarat premierul britanic.

Parlamentul britanic a adoptat moțiunea prin care cere Guvernului lui Boris Johnson să respecte legea ce prevede blocarea ieșirii Marii Britanii fără acord, o moțiune depusă mai mult pentru exprimarea nemulțumirii din partea opoziției, relatează The Guardian și CNN.

Jeremy Corbyn, liderul Partidului Laburist, a închis dezbaterea afirmând că formațiunea sa politică va susține organizarea alegerilor anticipate dacă "Guvernul va clarifica faptul că va respecta legea" care cere o amânare a ieșirii din UE pentru a evita un Brexit fără acord.

Guvernul britanic a transmis mai devreme că va respecta legea, însă a repetat că premierul Boris Johnson nu va cere o amânare suplimentară a procesului de ieșire din Uniunea Europeană, potrivit Mediafax.

stirea se actualizeaza