Un taifun puternic, cu rafale de vânt la viteze record și ploaie torențială, a lovit regiunea orașului Tokyo, cauzând întreruperi de curent și întreruperea traficului. Au fost emise avertismente de evacuare pentru zeci de mii de oameni, scrie The Guardian.

FaxaiFoto: weather.com

Taifunul Faxai a fost una dintre cele mai puternice furtuni care au lovit capitala Japoniei în ultimii ani, viteza vântului ajungând la 216km/h. Faxai a lovit districtul Chiba, la est de Tokyo, înainte de răsărit, luni. Autoritățile au ordonat unui număr de 5.000 de persoane să se evacueze, potrivit postării făcută de NHK pe Twitter.

De asemenea, un avertisment de evacuare, pe care cetățenii nu sunt obligați să îl respecte, a fost emis pentru 390.000 de persoane. Meteorologii avertizează că ploaia și vântul pot lua proporții record. Nu au fost înregistrate decese până acum, însă 864.000 de oameni au rămas fără curent, potrivit NHK, inclusiv întregul oraș Kamogawa, la est de Tokyo.

"Nu am văzut niciodată o situație ca asta, în care un oraș întreg să intre în pană de curent", a declarat un oficial al orașului pentru NHK.

Taifunul a cauzat deja perturbări ale traficului, pe măsură ce s-a apropiat de Tokyo. În jur de 100 de trenuri de mare viteză care făceau legătura dintre Tokyo și orașele centrale și vestice ale Japoniei au fost anulate duminică, la fel și cursele cu feribotul din golful orașului. Companiile aeriene au anulat peste 100 de zboruri planificate pentru luni, în timp ce unele autostrăzi de pe coastă au fost închise din cauza vizibilității reduse.