Carabinierii şi agenţii de la Garda Financiară din Aquila au pus în aplicare un mandat de arestare pe numele a zece persoane, cercetate pentru infracţiuni fiscale şi spălare de bani, în scopul terorismului. Printre acestea - opt tunisieni şi doi italieni - se află şi imamul moscheii Dar Assalam din Martinsicuro, în provincia Teramo, şi o contabilă italiancă, scrie Rador, citând La Republica.

Razboi in SiriaFoto: Captura YouTube

Fluxurile de finanţare a terorismului cu ajutorul unor intermediari - în Germania, Belgia şi Anglia - ajungeau până în Siria. Prin intermediul unor societăţi trimiteau sume mari de bani, în parte rezultatul evaziunii fiscale, pentru finanţarea activităţilor organizaţiei radicaliste islamice "Al-Nusra", precum şi în favoarea unor imami care locuiesc în Italia, unul dintre ei deja condamnat definitiv pentru complicitate la terorism internaţional. Este în curs şi confiscarea de sume de bani şi imobile în valoare de peste un milion de euro. Investigaţia este coordonată şi condusă de Direcţia Antimafie şi Antiterorism din Aquila.

"Ce lovitură am dat la Paris... îmi păstrez părerea pentru mine şi mi-o ţin în inimă", se aude într-o interceptare referitoare la o conversaţie între doi dintre bărbaţii cercetaţi în Abruzzo pentru activitatea de finanţare a terorismului.

"Nu este vorba dacă să crezi sau să nu crezi - spune unul - dacă ţi-a plăcut sau nu ţi-a plăcut. Ei ne ucid copiii, noi le ucidem copiii, ei ne ucid femeile, noi le ucidem femeile".

"În Siria există diferite grupări şi nu trebuie să ne alipim grupării greşite", susţin doi dintre bărbaţii cercetaţi în cadrul operaţiunii antiterorism "Zir", care a dus la zece arestări în Abruzzo.

"Cele mai bune sunt Al-Nusra şi Fatah Al Islam - spune unul - care sunt sprijinite de state precum Qatar şi Arabia Saudită. Există alte grupări care nu ştiu să se comporte, Al-Nusra, în schimb, este armata Islamului, este o bună organizaţie".