Roy Cooper, guvernatorul statului american Carolina de Nord, a declarat, vineri, că sute de persoane au rămas blocate pe insulă din cauza valurilor puternice și inundațiilor provocate de trecerea uraganului Dorian, informează Mediafax citând postul BBC News.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cooper a declarat că există "temeri semnificative" pentru cei care au rămas blocați pe insula Ocracoke, aflată la câțiva kilometri în largul coastelor Carolinei de Nord. Oficialul i-a îndemnat pe cei rămași pe insulă să se refugieze în zone mai înalte și a adăugat că echipe de salvare sunt pregătite să intervină imediat ce zona devine din nou accesibilă.

Oficiali locali au transmis că se pregătește evacuarea pe calea aerului a persoanelor rămase blocate pe insula Ocracoke.

Guvernatorul Roy Cooper a transmis că nu s-au înregistrat pe insulă cazuri de persoane rănite grav din cauza uraganului, relatează The Associated Press.

Unii locuitori ai insulei au fost nevoiți să se refugieze în podurile caselor din cauza inundațiilor cauzate de uragan.

Uraganul Dorian, a cărui intensitate a scăzut până la nivelul unui uragan de categoria 1, se află acum la câteva sute de kilometri în largul coastelor Statelor Unite și deplasează spre nord-est, urmând să ajungă sâmbătă în apropierea provinciei canadiene Nova Scoția.

Cel puțin trei decese cauzate de uragan s-au înregistrat în Florida, iar o persoană a murit în Carolina de Nord. Victimele au decedat în timp ce își pregăteau pentru furtună locuințele sau adăposturile.

Prima țară afectată de uraganul Dorian a fost Bahamas, unde furtuna tropicală, a doua cea mai puternică înregistrată vreodată în Atlantic, a provocat distrugeri masive și decesul a cel puțin 30 de oameni.

Ministrul Sănătății din Bahamas a avertizat însă că numărul morților "ar putea fi cutremurător".