Trei bărbați au fost condamnați la închisoare vineri în Marea Britanie pentru deținerea unor arme de foc, după ce poliția a stabilit că toți tripleții au fost implicați în încercarea de a livra armele unui criminal. Poliția nu a putut stabili doar pe baza probei ADN implicarea celor trei, așa că au fost necesare alte dovezi printre care imagini ale camerelor de supraveghere și investigarea telefoanelor lor, potrivit CNN.

GloanțeFoto: torange.biz

Ricky și Ralston Gabriel, în vârstă de 28 de ani, au fost găsiți vinovați de conspirație pentru deținere de arme de foc și au primit 14 ani de închisoare. Al treile triplet, Reiss, a fost găsit vinovat de aceeași infracțiune și de alte două nelegiuiri și a fost condamnat la 18 ani în spatele gratiilor.

Inspectorul-șef temporar de la Scotland Yard, Driss Hayoukane, a declarat: „Cei trei au încercat să se folosească de ADN-ul și aspectul lor identic pentru a se sustrage consecințelor acțiunilor lor, dar munca echipei de poliție le-a stricat planurile.”

La condamnarea tripleților, judecătorul John Hillen le-a spus: „Toți trei ați fost implicați într-un acord de a livra arme unui criminal extrem de periculos. Aceste arme ar fi fost folosite împotriva unor persoane, iar intervenția poliției este singurul motiv pentru care nu s-a întâmplat asta”, a concluzionat judecătorul.