Cercetătorul suedez Magnus Söderlund susține că, pentru a face față schimbarilor climatice, va fi nevoie ca oamenii să mănânce lucruri pe care, până acum, le-au considerat dezgustătoare, inclusiv carne umană, scrie Epoch Times.

Magnus SoderlundFoto: Captura YouTube

Într-o prezentare intitulată „Poți să-ți imaginezi consumul de carne umană?”, de la un summit din Stockholmm, Söderlund, expert în științe comportamentale și strateg în politici de marketing afirmă că în viitor oamenii vor accepta aceasta idee, încetul cu încetul.

El consideră că tabuul contra canibalismului este unul ”conservator” și consideră că opoziția oamenilor este o problemă ce poate fi depășită, puțin câte puțin, începând cu a-i convinge măcar să guste carnea umană.

În discuția sa, Söderlund i-a întrebat pe cei din public dacă ar fi deschiși la această idee. El a relatat, într-un interviu ulterior, că doar 8% dintre participanții de la conferință au spus că vor fi dispuși să încerce carnea umană.

Când a fost întrebat dacă el însuși ar încerca, el a răspuns: „Aș cam ezita. Dar, ca să nu par prea conservator, ar trebui să spun că sunt deschis cel puțin să o gust."

Cercetătorul a apărut și pe postul public de televiziune TV4 spunand că alimentele vor fi rare in viitor, iar oamenii ar trebui să accepte ideea de canibalism.

Ceea ce Söderlund nu menționează este efectul biologic al canibalismului. Tribul numit Fore ce a trăit izolat în Papua Noua Guinee până în anii 1930 a fost răpus de o epidemie numita Kuru sau „ moartea râzând”, cauzată de consumul de carne umana. Ultima victimă a acestei boli a murit în 2009.