O femeie aventurier din Edinburgh dorește să devină cea mai tânără femeie care a schiat singură până la Polul Sud și promite că își va face un tatuaj pe fund dacă strânge cele 15.000 de lire sterline necesare pentru călătorie, din donații, scrie BBC.

In drum spre Polul SudFoto: PoletopoleRun

Mollie Hughes, în vârstă de 29 de ani, a bătut deja un record, fiind cea mai tânără femeie care a escaladat cu succes partea nordică și cea sudică a Everestului, la 26 de ani. Acum se pregătește să facă o drumeție singură, străbătând Antarctica.

Ea va manevra o sanie de 90 de kg pe o distanță de 702 de mile, până la Polul Sud. Doar 6 femei și 17 bărbați au finalizat cu succes această călătorie, pe care ea intenționează să o realizeze fără să se oprească pentru reaprovizionare.

Hughes a strâns deja 60.000 de lire sterlie, însă mai are nevoie de 15.000 înainte de octombrie. De aceea, ea a promis că dacă cineva face această donație, își va face un tatuaj pe fund. Ea deja are un alt tatuaj pe fund, dintr-o strângere de fonduri asemănătoare, care a avut loc înainte de urcarea pe Everest.

"Cel care va câștiga licitația poate să aleagă orice tatuaj vrea, absolut orice. Atât de mult îmi doresc să ajung în Antarctica", a declarat ea.