Jason Greenblatt, oficialul responsabil de planul de pace pentru Orientul Mijlociu al administrației Trump, va părăsi Casa Albă, potrivit anunțului de joi al președintelui, scrie CNBC.

Jason_GreenblattFoto: wikipedia

"După aproape 3 ani în Administrația mea, Jason Greenblatt va pleca pentru a lucra în sectorul privat. Jason a fost un prieten grozav și loial și un avocat fantastic", a scris Trump pe Twitter.

"Dedicarea sa față de Israel și faptul că a încercat să aducă la pace Israelul și Palestina nu vor fi uitate", a adăugat Trump. "Îi vom simți lipsa. Mulțumim, Jason!"

Plecarea unuia dintre puținii înalți oficiali responsabili de supravegherea ambițiilor de politică externă ale președintelui în Orientul Mijlociu ridică întrebări legate de progresul planului, care nu a fost încă dezvăluit complet.

Într-o declarație dată de Greenblatt, acesta susține că este recunoscător pentru faptul că a făcut parte "dintr-o echipă care a formulat un plan realist pentru pace, care are potențialul de a îmbunătăți viețile a milioane de israelieni, palestinieni și ale altor oameni din regiune".

Planul pentru pace nu a fost încă făcut public complet. În iunie, administrația a dezvăluit partea economică a planului, în timpul unei conferinte de două zile, în Bahrain.

Aspectul politic al planului rămâne încă un mister și a fost amânat de câteva ori. Dezvăluirea lui nu va avea loc, probabil, înainte de 17 septembrie, când sunt alegerile israeliene.