Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a spus joi că discuțiile cu Ucraina cu privire la schimbul de prizonieri sunt pe cale să se finalizeze, iar acest lucru ar putea implica un număr mare de oameni, relatează Reuters și AFP.

Vladimir PutinFoto: kremlin.ru

Schimbul ”masiv” de prizonieri ce urmează să fie finalizat, potrivit lui Putin, ar reprezenta un pas care ar marca diminuarea tensiunilor dintre cele două țări.

”Ne apropiem de finalizarea negocierilor”, a declarat Putin în cadrul unui forum economic la Vladivostok (Extremul Orient), adăugând că schimbul va fi masiv și că data ”va fi cunoscută curând".

Regizorul ucrainean Oleg Sențov, închis în Rusia, a fost transferat la Moscova din închisoarea în care își ispășea pedeapsa în nordul rusesc, a afirmat pe 29 august agenția de presă Interfax, care a sugerat că ar fi vorba de un prim pas spre plecarea sa în Ucraina, în cadrul unui schimb de prizonieri, scrie AFP.

"A fost transferat la Moscova în cadrul unui schimb (de prizonieri) în curs", a asigurat o sursă "bine informată" citată de Interfax.