Ministerul Comerțului din China a anunțat joi că cei care conduc discuțiile despre comerț între SUA și China au avut o convorbire telefonică dimineață și au căzut de acord să se întâlnească la începutul lunii octombrie pentru încă o rundă de negocieri, scrie CNBC.

Drapel ChinaFoto: Wikipedia

Liu He, negociatorul șef al Chinei în chestiuni legate de comerț, a vorbit cu reprezentantul american Robert Lighthizer și cu secretarul Trezoreriei, Steven Mnuchin, potrivit declarației oferită de Ministerul de Comerț din China.

Un purtător de cuvânt al reprezentantului pentru comerț a confirmat, pentru CNBC, că discuția a avut loc, însă nu a confirmat încă dacă întâlnirea va avea loc în octombrie.

Beijing susține că cele două părți au convenit să organizeze încă o rundă de negocieri în Washington D.C., la începutul lunii viitoare, iar consultările de pregătire ar urma să aibă loc la mijlocul lui septembrie.

"Ambele tabere au fost de acord că ar trebui să lucreze împreună și să realizeze acțiuni concrete pentru a crea condiții favorabile negocierii", transmite declarația de la Beijing.

Purtătorul de cuvânt american a recunoscut că cele două țări "au stabilit să organizeze întâlniri la nivelul ministerelor în Washington, în cursul următoarelor săptămâni" și că întâlnirile adjuncților vor avea loc la mijlocul lui septembrie, "pentru a pregăti terenul pentru un progres care să conteze". ​