Michel Barnier, negociatorul-șef al Uniunii Europene, a informat mai mulți diplomați europeni că discuțiile cu Londra pe tema Brexit se află într-o "stare de paralizie", deși Guvernul britanic susține că s-au înregistrat progrese în modificarea unor părți ale acordului, relatează Mediafax citând postul BBC News.

HotNews.roFoto: Hotnews

Katya Adler, editor BBC Europe, a declarat că acțiunile Guvernului de la Londra îi fac pe liderii UE să creadă că Boris Johnson "nu are o soluție în mânecă - în pofida retoricii sale".

În contrast cu Barnier, Guvernul britanic susține că s-au înregistrat progrese în modificarea unor elemente ale acordului negociat de Londra cu Uniunea Europeană.

Premierul Boris Johnson a adoptat o abordare dură faţă de Uniunea Europeană, respingând Acordul Brexit elaborat de fostul Cabinet Theresa May cu Bruxellesul şi afirmând că Marea Britanie se va retrage din Blocul comunitar pe 31 octombrie 2019 cu sau fără un nou tratat.

La rândul său, Uniunea Europeană a refuzat renegocierea Acordului Brexit şi a avertizat că va introduce controale la frontiera cu Marea Britanie în cazul producerii unui Brexit fără acord.